ping pong

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kiinalaiset juorusivat AMD:n Radeon-salaisuudet julki



Kiinalaiset juorusivat AMD:n Radeon-salaisuudet julki

Vahvistamattoman tiedot esillä kiinalaisella keskustelufoorumilla
Kiinalaiset juorusivat AMD:n Radeon-salaisuudet julki
Näytönohjainvalmistaja AMD:n tulevien näytönohjainten tietoja on vuotanut julkisuuteen. Kiinalaisen Chiphell-foorumin kautta vuotaneiden tietojen mukaan kilpailu näytönohjainmarkkinoilla jatkuu kiivaana.
Barts-piireihin perustuvien ohjaimien on tietojen mukaan tarkoitus korvata nykyiset Radeon HD 5750- ja 5770-näytönohjaimet, ja kilpailla erityisesti Nvidian Geforce GTX 460 -korttien kanssa.
Vuotaneiden tietojen mukaan edullisempi Barts PRO -piiri toimii 700–725 megahertsin kellotaajuudella ja siihen perustuvat kortit sisältävät muistia yhden gigatavun. Kortissa on 256-bittinen muistiväylä, mikä mahdollistaa aiempia Radeon-siruja nopeamman dataliikenteen muistin ja piirin välillä.
Askelta tehokkaampi Barts XT -malli eroaa pikkuveljestään näytönohjainpiirin nopeudelle, jota on kasvatettu 850 megahertsiin. Myös muistit toimivat aavistuksen verran PRO-mallia korkeammalla kellotaajuudella.

Kiinalaisvalmistajat eivät panttaile tietoja

Virallisen oloisista kalvoista ilmenee, että AMD:n tavoitteena on tarjota Barts-ohjaimissa Nvidiaa parempi tehon ja lämmöntuoton suhde. Edullisemman PRO-piirin lämmöntuotto jää tietojen mukaan alle 150 watin, kun taas tehokkaampi XT-malli tuottaa lämpöä aavistuksen verran yli 150 watin teholla.
AMD ei ole tuttuun tapaan vahvistanut verkossa liikkuvia huhuja. Tietojen vuotaminen on kuitenkin yleistä, sillä kiinalaisvalmistajat eivät ole turhan tarkkoja kehitteillä olevien tuotteiden salailussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti