ping pong

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

drifting

Drifting on Japanissa alkunsa saanut autoharrastuksen muoto. Driftingin idea on ajaa sivuluisussa mahdollisimman suuressa kulmassa koko radan leveyttä hyödyntäen niin suurella nopeudella kuin mahdollista. Suomessa driftingissä on kilpailtu vuodesta 2006 AKK Motorsportin alaisuudessa.
Drifting sai alkunsa Japanin mutkaisilla vuoristoteillä. Kuljettajat pyrkivät keksimään nopeimman tavan selviytyä tiukoista mutkista, jolloin drifting syntyi. Tuolloin driftingiä ei kuitenkaan pidetty itsenäisenä kilpailulajina. Drifting-autot ovat takavetoisia ja usein japanilaisia. Suosituimpia ovat Nissan ja 180SX-200SX-mallit (S13, S14 ja S15), takavetoiset Nissan 350z -mallit sekä ehkä legendaarisin drifting-automalli Toyota AE86, josta on Japanissa ollut myynnissä Sprinter Trueno ja Corolla Levin-versiot. Suomessa AE86-mallin Toyota tunnetaan nimellä Corolla GT-S. Japanilaiset autot ovat driftaajien suosiossa esimerkiksi siitä syystä, että niitä on tarpeeksi tehokkaina helppo viedä luisussa kaasulla kääntäen, toisin kuin joitakin eurooppalaisia takavetoautoja joilla kulmat ovat usein loivempia jyrkän pitorajan vuoksi.
Japanissa syntynyt D1GP -kilpailusarja on saavuttanut viime vuosien aikana räjähdysmäisesti kasvavaa suosiota myös Japanin ulkopuolella. Suomessa järjestetään drifting-kilpailuja muun muassa X-treme- ja Radalle.com-tapahtumissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti